BESZÁMOLÓ – 2020 OKTÓBER 3 SZOMBAT REGIONÁLIS NÉPTÁNC FESZTIVÁL SZEKSZÁRD

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészet Egyesület Dél dunántúli régiójának szerbezésében vettünk részt a szekszárdi eseményen.

Csiperke:

Ifjúsági Csiperke csoportunk Nyírségi, császárszállási táncokkal koreográfiával lépett a színpadra, melyet Zóka Éva és Horváth Tibor alkotott. A zsűri Furik Rita, Szarka Zsolt és Sikentáncz Szilveszter arany minősítéssel díjazta a csapatot, valamint a stílusos szép viselet miatt különdíjban is részesítette azt. A vírus miatt elmaradt táncház találkozós program délután került megrendezésre, melyben somogyi asszony viseletekbe öltöztettük a lányokat. Ebben a programban különféle versenyek is megrendezésre kerültek, melyek közül Nagy Boglárka és Horváth Lili a tojásdobáló versenyben bizonyultak a legjobbnak és hozták el az 1. díjat.

Dönöge: 

A Dönöge csoporttal is részt vettünk a szekszárdi fesztiválon. A pávás csapatunkkal bukovinai táncokat mutattunk be. A koreográfiát Zóka Éva és Horváth Tibor álmodták a színpadra. A Leányok s legények című alkotást a zsűri kiemelt arany minősítéssel jutalmazta. A korukat meghazudtoló táncolási módért különdíjat is átvehetett a 10-11 éves gyermekekből álló csapat. A Dönöge csoportból Bukovics Hunor táncos egyéniségéért szóló táncosi díjat is kiérdemelt. A délutáni táncház találkozós programban is jeleskedtek a Dönögések. A sokféle tánctanulás mellett különböző a versenyekben is lelkesen vettek részt. A hajfonó versenyben Farkas Réka 2. helyezést ért el. A kukorica morzsoló versenyben Szegleti Norbert és Csendes Tamara lettek az elsők. Horváth Zsombor a verbunkversenyt nyerte meg. Tartalmas, élményekkel teli rendezvény volt.