CIOFF Világkongresszus 2021. 11. 08.

A CIOFF világkongresszus szervezői, a több napos rendezvény  budapesti házigazdái 2021 11.08-án este 19.00 órára a magyarországi amatőr néptáncmozgalom szereplői közreműködésével egy gálaműsort szereztek.

A gálaműsoron  

  • Az Örökség nemzeti gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület
  • A Muharay Elemér hagyományőrző Egyesület
  • A Martin György Néptáncszövetség

országos szervezetek által javasolt együttesek vettek részt.

A 60 perces szerkesztett gálaműsorba az Örökség nemzeti gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület Magyarország gyermek együtteseit képviseltetve a Zselic AMI tanárai Zóka Éva és Horváth Tibor által vezetett szennai Zselic AMI Dönöge csoportját kérte fel szereplésre.

A Muharay Elemér egyesület részéről a Kapuvár Táncegyüttes a Rábaközből,

a Martin György Néptáncszövetség részéről az Angyalföldi vadrózsa felnőtt, a székesfehérvári Albarégia felnőtt és ifjúsági együttesei képviselték a magyar amatőr néptáncmozgalmat.

Valamint felléptek még szintén az Örökség részéről a szarvasi szólótáncverseny díjazottjai, pántlikás és kisbokrétás táncosai.

A rendezvényre közel 50 ország képviseletében érkeztek résztvevők a világ minden szegletéből.

A pandémiás helyzet miatt az utolsó pillanatban kétséges volt, hogy eleget tudunk-e tenni a felkérésnek, de a Zselic AMI Csiperke csoportjából néhány lányt bevonva, mégis vállalni tudtuk a szereplést.

Nem bántuk meg! Fantasztikus élményben volt része az együttesnek. Profi szervezés, pontos kezdés, idők betartása, jól szerkesztett frappáns műsor, játszótér, közös éneklés, közös együttlét és rengeteg elismerő szó volt a mérleg egyik nyelvén, míg a másikon a láthatatlan vírus terhei…( szájmaszk viselése, távolság tartás, kéz fertőtlenítés)…

A néptáncos szakma részéről hatalmas elismerés volt felénk oktatók felé, hogy minket, a mi munkánkat, a mi tanítványainkat választották egész Magyarországról. Köszönjük Nekik!