Gömöri tanítás – Húsvét Csabával és Kisfalusi Renátával

2022. 02. 12-én szombaton a Zselic Táncegyüttessel gömöri táncokat tanulhattunk Húsvét Csabától és Kisfalusi Renátától. Csaba a fóti szakgimnázium néptánc tanára, az Örökség Nemzeti gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnökségi tagja, Renáta néptáncpedagógus.
A Csoóri Sándor alap támogatásával megvalósuló programot a Zselic Táncegyüttes számára pályáztuk még 2020- ban, ám a koronavírus járvány miatt eddig nem tudott megvalósulni. A táncalkalom nyitott volt a Zselic Művészeti Iskolában néptánc tanszakon tanuló idősebb növendékek előtt is. A Zselic Táncegyüttes táncosain kívül még a Dönögéből jöttek néhányan táncot tanulni.
A 2 nap folyamán gömöri lassú és friss csárdással, vasvári verbunkkal és gömöri karikázóval, népdalokkal, csujogatásokkal foglalkoztunk.
A több mint 40 fős táncos csapat nagy koncentráltsággal és motivációval állt hozzá a tanuláshoz a táncos mesterek nagy megelégedésére.
A táncos alkalmon nagyon szép táncos helyzetek, pillanatok alakultak ki. A tánctudás improvizatív szintre tudott jutni. Nagyon energikus, felszabadult hétvége volt.
A táncanyagból koreográfiát is készítenek a mesterek.