Húzd keresztül gyermek és ifjúsági néptánc fesztivál 2021 október 16

Székesfehérvár

2021 október 16-án Székesfehérváron jártunk a Húzd keresztül gyermek és ifjúsági néptáncfesztiválon a Zselic AMI 2 csoportjával is.

 A Zóka Éva, Horváth Tibor vezette előképző 2. osztályos Csingálók és az alapfokú 2. osztályos Ebadták csoporttal.

A Csingálók Zóka Éva, Horváth Tibor „ Soha sincs jó idő” című koreográfiáját adták elő. A gyermekjátékokra és ugrós alaplépésekre épülő koreográfiát a zsűri nagyra értékelte. Kiemelték a csoport erejét, előadásmódját, a játék és az egész koreográfia átélését, az ötletes koreográfiát, a gyönyörű öltöztetést. Mivel a járványhelyzet miatt nem osztottak ki minősítéseket a fesztiválon, így a zsűri elismerő, műhelymunkát és gyermekeket magasztoló szavai, mellett az Örökség Nemzeti gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület által felajánlott 25.000 Ft-os Néptáncosok kellékboltjában levásárolható különdíját adományozta az együttesnek.

Az Ebadta csoport Zóka Éva, Horváth Tibor  „Verébsirató „ című koreográfiáját adták elő. A gyermekjátékokra, szennai ugrós és friss csárdásra épülő koreográfiát fantasztikus erővel adták elő, melyet a zsűri ( Putz Katalin, Húsvét Csaba és Lukács László)csak dicsérő szavakkal illetett. Kiemelték az előadásmódot, az ügyes tánctechnikát, a táncos jelenlétet és a gyönyörű viseleteket, valamint az ötletes koreográfiát. A zsűri az Örökség Nemzeti gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület által felajánlott Néptáncosok kellékboltjában levásárolható 20.000 Ft-os különdíját adományozta az együttesnek.

A koreográfiákat  fesztivál zenekar a Galiba Zenekar kísérte. A mi koreográfiáink kíséretét  Horváth Zalán dudajátéka egészítette ki.

A nyereményből 5 db kisméretű kalapot vásároltunk a Néptáncosok kellékboltjában