IFJÚSÁGI NÉPTÁNCVERSENY NYÍREGYHÁZA 2019. OKTÓBER. 26-27

Két koreográfiával készültünk.: „ Adj egy csókot ügyesen” című vajdaszentiványi és a „Téged óhajt az én szívem” című felvidéki, zoboralji táncokat bemutató koreográfiákkal.

Az összes kép megtekintése itt!

2019. október. 26-27-én a Zselic Táncegyüttessel  Nyíregyházán jártunk országos néptánc versenyen.

Két koreográfiával készültünk.: „ Adj egy csókot ügyesen” című vajdaszentiványi és a „Téged óhajt az én szívem”  című felvidéki, zoboralji táncokat bemutató koreográfiákkal.

A vajdaszentiványi táncokat Hajdú Flóriántól és Tóth Melániától tanultuk, a koreográfiát Zóka Éva és Horváth Tibor készítették.

A Zoboralji táncokat Putz Katalin és Jocha Balázs tanították, a koreográfiát Furik Rita, Horváth Tibor és Zóka Éva készítették.

Mindkét tánctanulást adatközlő táncosok, zenészek énekesek is segítették. A szokásos igényességgel készültünk a versenyre. A vajdaszentiványi és a zoboralji koreográfia is jól sikerült.

A nyíregyházi verseny bírái a néptáncos szakma kiváló mesterei voltak. Név szerint: Kocsis Enikő, Sikentáncz Szilveszter, Makovinyi Tibor, Taba Csaba és a zsűri elnöke Szűcs Gábor volt.

 A zsűri kiemelte a nagyon magas szintű munkát, melyet Szennában folytatunk. Külön kiemelte, hogy ezt a munkát egy ilyen  kis településen szinte hihetetlen, hogy teljesíteni tudjuk, már nagyon régóta. A viseletek, táncok, énekek igényes, színpadi megjelenítését példa értékűnek találta. A több évtizedes munkánk magas színvonalát szintén kiemelték.

A Zselic Táncegyüttes a versenyen mindenki közül a legtöbb díjat vehette át.

A Zoboralji koreográfiát  koreográfiai díjjal és együttesi nívódíjjal jutalmazták, valamint a zenei szerkesztésre még egy különdíjat kapott az együttes.

A Téged óhajt az én szívem című koreográfiát ebben az évben másodszor jelölték az ország legjobb koreográfiái közé az ifjúsági néptánc antológiára.

Az összes kép megtekintése itt!