Százhalombatta 2021. augusztus 15-16. Dönöge Csoport

Augusztus 13-án, 14-én délelőtt és délután kezdtük meg a próbákat amelyek jó hangulatban teltek.   Fantasztikus két napot töltöttünk el augusztus közepén az Örökség Gála apropójából a Dönögésekkel. A százhalombattai szervezőség nagyon kitett magáért, minden nagyon jól szervezett volt. A finom étel, a nagyon igényes a szállás és az ingyenesen biztosított kísérőprogramok igazi „boldogság kirándulássá” varázsolták az ottlétünket, amire a járványhelyzetből fakadóan nagy szükségünk is volt.

A gálát megelőzően Százhalombatta főterén is táncoltunk, az utca közönségét szórakoztatva.

Az Örökség Gálában az egész ország minden régiója képviseltette magát. Dönögéseink Sűrű erdő közepében… c. zselici táncokból álló koreográfiájuk mellett a Leányok, legények c. bukovinai táncokból álló koreográfiát is nagy sikerrel adták elő. Szakmabeliektől is sok elismerő szót kaptunk tánctudásukat és a koreográfiákat illetően. A késő esti táncházban is nagyon aktívak voltak a gyerekek.

Augusztus 16-án ingyenesen részt vehettünk a Matrica Múzeum Régészeti Parkjának foglalkozásán, amelynek keretén belül őskori ékszereket készíthettünk, valamint megismerkedhettünk az őskori emberek életével. Délután a Százhalombattai Fürdőbe léphettünk volna be ingyenesen, de ehelyett inkább hazafelé útba ejtettük a Balatont és Balatonbogláron a Platán Strandon ebédeltünk és fürödtünk.

Fantasztikus két napot töltöttünk együtt, sok élménnyel gazdagodott közösségünk és elfelejthettük a Covid miatti bezártságot és korlátozásokat.