SZÉKI OKTATÁS BÁL ÉS TÁNCHÁZ SZENNA – 2019.04.26- 27.

A 2018/2019-es tanévben szervezett Napraforgók Népzene Oktatási Műhely V. rendezvényén Szék község zenei- és táncos hagyományaival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

2019. április 26-án délután és április 27- én napközben hangszeres és énekes oktatást szerveztünk a szennai Zselic Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek és szüleiknek illetve régióból érkező néphagyományok iránt érdeklődők számára. A Szék községből érkező adatközlők és muzsikusok részvételével; Karácsony Tamásné Bajzik Éva Judit, Csíkvár Gábor, György- Horváth László népzene tanárok szakmai vezetésével.

Meghívott adatközlőink: Filep Márton- hegedű, Sípos Márton- kontra. Az énekeseket Nyitrai Marianna népdalénekes tanította. A szakmai nap a „Széki bál és táncház” programmal zárult a szennai Művelődési Házban. A bemutatkozó koncert után Szék község táncaival ismerkedhettek a részt vevők Dóráné Hidas Gabriella és Czigány Tamás néptánc pedagógusok irányításával.

A talpalávalót a meghívott adatközlő muzsikusok (Filep Márton, Sípos Márton) és Somogy zenekar (Karácsony Tamásné Bajzik Éva Judit, Csíkvár Gábor, György- Horváth László) közösen szolgáltatták. A táncok szünetében Nyitrai Marianna népi énekes széki énekeket tanított a közönségnek. A rendezvény egésze jó hangulatban telt, a résztvevők sok új ismeretre tettek szert. Köszönjük az Önök pályázati támogatását.