TÓTH FERENC KOREOGRÁFIA VERSENY 2018 NOVEMBER SZEKSZÁRD

2018 novemberében részt vettünk az országosan meghirdetett Tóth Ferenc koreográfia verseny szekszárdi előválogatóján.

Tóth Ferenc Koreográfia verseny 2018 november Szekszárd

2018 novemberében részt vettünk az országosan meghirdetett Tóth Ferenc koreográfia verseny szekszárdi előválogatóján. A Kecskeméten és Szekszárdon megrendezésre kerülő területi válogatókon 61 koreográfiát nézett végig a neves szakmai zsűri ( Kocsis Enikő, Furik Rita, Darmos István, Fundák Kristóf)

A Zselic AMI 2 koreográfiával, 2 csoporttal is nevezett a versenyre.  A Csiperke csoporttal, akik a 13-14 évesek mezőnyében versenyeztek, egy Kraszna- Berettyó menti belső lábas szilágysági táncokat magában foglaló koreográfiával neveztünk.

A koreográfia címe: Incselkedők, melyet Zóka Éva és Horváth Tibor készítettek.

Bár a zsűri kiemelte a nagyon harmonikus, szép táncolást, a felnőttes páros viszonyt, a szép viseletet, hajszállal lemaradtunk a döntőbe jutásról és ezüst minősítéssel zártuk a területi válogatót.

A Dönöge csoporttal a 8-10 évesek mezőnyében versenyeztünk. A Koreográfia címe: Csipi csipi kánya, melyet oktatóik Zóka Éva és Horváth Tibor készítettek.

A Szenna, és a környező települések ugrós és friss csárdását, valamint gyermekjátékokat bemutató koreográfia annyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy kiemelt arany minősítéssel tovább juttatta a koreográfiát az országos döntőbe Százhalombattára.

A verseny 61 koreográfiájából csupán 3 kapott kiemelt arany minősítést, melyből egyik a szennai Zelic AMI Dönöge csortja, Zóka Éva, Horváth Tibor koreográfiája.

A 2019 Március 30-án megrendezésre kerülő döntőben a bejutott 14 koreográfia méreti meg magát, ahol a legjobbak nívódíjban részesülnek.