Zselic táncegyüttes, Zselici Dönögék Batyu tábor 2022-07.17-23 Zentagunaras, Szerbia

2022 07.17-23-ig a Vajdaságban Zentagunarason a Batyu táborban vettünk részt a Zselic Táncegyüttessel és a Zselici Dönögékkel.
A 32 főből álló csapatunk egyik fele ( a Dönögék) pálpataki a másik fele (a Zselic Te) szászcsávási magyar és cigány táncokat tanultak ezen a héten napi 6 órában.
A sátor táborban a tánctanulást népzenei koncertek, ének tanulás, esti táncházak, kézműves foglalkozások, röplabda és méta meccsek színesítették.
A Fokos Zenekar koncertje különösen nagy élményt jelentett számunkra. A talp alá valót is Ők húzták estétől pirkadatig.

Az utazást a Simonfai körjegyzőség, a zselicszentpáli és a zselickisfaludi Önkormányzat segítette azzal, hogy mikrobuszait kölcsön adta. Ennek köszönhetően a hét folyamán 3 alkalommal is át tudtunk utazni Zentára, ahol kijelölt , kiépített strandon tudtunk fürödni a Tiszában. A hét vége felé nap közbeni 40-44 Celsiusos melegben nagy enyhülést nyújtott a Tisza. Topolyára is átmentünk vásárolni, fagyizni….Zentán burekot is ettünk az esti séta alkalmával a helyi pékségben.

A táborban a nagyobbak a Debreceni Hajdu Ifjúsági csoportjával, a kisebbek a helyi vajdasági gyerekekkel kötöttek talán életre szóló barátságokat.

A heti munkát egy a tanult táncokból, zenékből összeállított gálaműsor zárta.
A több mint 300 résztvevő még egy batyu táboros pólót is kapott emlékbe.
Fáradtan, hatalmas élménnyel és szép emlékekkel tértünk haza.