Gyerekektől-Gyerekeknek TÁNCHÁZ_02_Beszámoló

2022.11.14.

Zselic Hagyományápoló Tehetség Programsorozat

Gyerekektől-Gyerekeknek TÁNCHÁZ_02 Beszámoló

2022.11.14.

Sikeresen megrendezésre került a második Gyerekektől-Gyerekeknek TÁNCHÁZ-unk!

Nagyon sok ifjú tehetség vett részt (80 fő), mint zenész és táncos. A program alatt a már tanult és új anyagokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, mesterik segítségével. A program a vártnak megfelelően zajlott és valósult meg. Az eddig megszerzett szakmai tudás funkcióban való használata (tánc-zene kapcsolat) teljesült.

4 órakor Skanzen hívogató. 5 órakor 5 perc kis Magyarlapádi muzsika, melyet Somogyi dudálás, ugrós tánc követett citera, furulya kísérettel. Pihenésképpen egy kis daltanítás és somogyi lassú és friss csárdás tánc, vonós és citera kísérettel. Rövid szünet után a tematika Rábaközi táncokkal folytatódott vonós és citera hangszerek kíséretével. Újabb szünetet követően Felcsíki táncok, csárdás. A program elején kiosztott ismeret bővítő Totó eredményhirdetése. Felcsíki táncok folytatás és szabad tánc.

A szervezésben és a megvalósításban a Zselic Alapfokú Művészeti Iskola oktatói vettek részt. Köszönjük a sok résztvevőnek, hogy megtiszteltek minket és egy felejthetetlen közösségi programban vehettünk részt. Köszönjük külön a szülőknek és kollégáknak az előkészületekben való segítséget!

képképképképkép

Támogatta:

képkép