Pro Filii Alapítvány pályázat

2024.04.30.

SZAKMAI ÉRTÉKELÉS

A célunknak megfelelően a rászoruló gyermekek számára biztosítani tudtuk olyan zenei, táncos, harcművészeti és múzeumpedagógiai foglalkozásokat, amelyek a magyar kultúra értékeit közvetítik, ezzel bevontuk őket a művészeti iskola életébe, közösségébe, felkeltettük érdeklődésüket, illetve bővítettük ismereteiket. A nyári tábort követően több gyerek is kedvet kapott a művészetek tanulásához, és a 2023/2024-es tanévre beiratkozott iskolánkba.

A programok megvalósítása:

A tervezett programunknak megfelelően 2023. június 19-23. között nyári tábort szerveztünk, amit a Szennai Skanzenben valósítottunk meg.

Az elnyert támogatási összeggel arányosan 22 rászoruló gyermeknek tudtuk biztosítani a táborban az ingyenes részvételét. A tábor a kisegítők és a programfelelősök díját is tudtuk finanszírozni az elnyert támogatásból.

A tervezett programunknak megfelelően 40 alkalommal tartottunk foglalkozásokat Kaposváron, Szennában, Kaposfőn, Kaposszerdahelyen, Somogysárdon, Mezőcsokonyán, Somogyváron. 12 alkalommal népzene, 12 alkalommal néptánc, 8 alkalommal magyar harcművészet és 8 alkalommal múzeumpedagógiai foglalkozásokat. Az elnyert támogatás egy részéből a foglalkozást vezető oktatók megbízási díját finanszíroztuk.

A tervezett programunknak megfelelően bérleti díjat tudtunk fizetni, ami segítette az éves működésünket Szennában és Kaposfőn.

A foglalkozásokat követően az iskolánk honlapján (https://zselicami.hu/hirek) beszámoltunk a megvalósított programokról, ahol megjelenítettük a támogatás tényét, illetve a Pro Filii Alapítvány logóját és honlapjának linkjét.

Köszönjük a Pro Filii Alapítvány támogatását.

kép