F.A.L.U. Fesztivál 2022

2022.07.07.

Fesztiválok

F.A.L.U. FESZTIVÁL 2022.07.07

kép

Sándor Tímea citera oktató leány tanítványai Somogyvárról is lehetőséget kaptak az idei Falu fesztiválon való megmutatkozásra. A virágszál együttes négy tagból áll, Lengyel Rebeka, Németh Jázmin, Varga Ida Regina, Szarka Valentina. 3 éve tanulnak citerázni somogyváron a művészeti iskola kihelyezett telephelyén. Idén megméretteték magukat a Hajlik a Meggyfa Regionális népzenei és népdaléneklési versenyen, melyen arany minősítést kaptak! Dalcsokrukat somogyi dallamokból szerkesztettük. Nagyon örültünk a lehetőségnek, szívesen megyünk máskor is.

kép

Pataky Annamária – Czigány Tamás néptánc oktatók az Ördögcérna csoporttal léptek fel. A műsort a lányok Dudaiskola táborban tanult üveges tánca majd szennai csárdás nyitotta, a nyárádmenti csősztáncot megidéző koreográfia zárta. A kis színpad ideális volt a nyári szünet következtében erősen megcsappant létszámú csoport számára. A táncosok számára inspiráló élmény volt a zenészekkel közös, családias program, s a fesztivál hangulata.

kép

Nyitrai Marianna népi ének oktató a szennai népi énekes csoport saját faluja, vidéke nótáiból hozott két válogatást. Az elsőben szólóénekkel kezdve egy igazi somogyi rabnóta szennai változata szólt, majd csárdások hangzottak el. A második összeállítás a vidék legarchaikusabb táncának nótáiból válogatott: ugrósok, azaz helyi néven “verbung”-dallamok zengtek Farkas Róza, Orosz Zsófia, Orosz Réka és Vincze Nelli előadásában.

kép

Husi Gyula tanítványaiból álló citera zenekar somogyi népzenei összeállítást játszottak. A műsorszámban szennai népdalok hangzottak el. Ugrós dallamok parlandó csárdás és friss csárdás dallamok. A zenekar tagjai a Zselic AMI Szennai iskolájának a tanulói.

kép

Karácsony Tamásné Bajzik Éva Judit, Csikvár Gábor és György-Horváth László oktatók tanítványi a Tóthék Zenekar a Zselic Művészeti Iskola egyik vonós zenekara. Nevüket maguktól kapták, hiszen tagjai vezetékneve Tóth. Tóth Emma, Tóth Anna, Tóth Jázmin, Tóth Olivér. Hogy ne legyen olyan egyhangú a Tóth dominanciát árnyalva Takács Kincső is helyet kapott a zenekarban. A fesztiválon somogyi muzsikát játszottak.

kép