Csoóri Sándor 2021 PÁLYÁZAT beszámolója

2023.01.27.

Szakmai beszámoló a

Zselic Táncegyüttes 2021- es

Csoóri Sándor pályázatának megvalósításáról

CSSP-NEPTANC--MO-2021-0211 azonosító számú pályázat

kép

A 2021-es támogatási időszakban 2022-ben a meglévő koreográfiáinkat elkezdtük újra tanulni. Ez szükséges is volt a Covid időszak utáni személyi változások miatt. A mezőföldi koreográfiánkat Majoros Róberttel és Majorosné Szabó Veronikával újra tanulta az együttes. A zselici és a törökkoppányi koreográfiánkat, valamint a zselici karikázót is újra tanultuk Zóka Éva és Horváth Tibor vezetésével. A zoboralji koreográfiánkat valamint az imregi karikázót Furik Ritával közösen tartottuk szinten. Sikentáncz Szilveszterrel a györgyfalvi táncokat tanulták újra a fiúk. Húsvéth Csaba és Kisfalusi Renáta az együttes számára új gömöri táncanyagot tanított, melyből Zóka Éva és Horváth Tibor alkotott új koreográfiát. 2022 júniusában Maródi Attila és Maródi Eszter jött el ismét hozzánk és az utánpótlás Dönöge táncegyüttessel közösen nyárádmagyarósi táncokat tanultunk tőlük.

Viselettárunkat gömöri viseletekkel bővítettük, valamint a férfiak ruhatárát bővítettük mellényekkel, zakókkal.

A Pr és reklám tevékenységre fordítandó támogatást Somogy megye gazdag népviselet arzenáljának bemutatására fordítottuk.

Luthár Kristóf portré fotóst, a kaposvári Csiky Gergely színház fotósát kértük fel a viseletek műtermi fotózására. Ezt a fotózást Zóka Éva és Horváth Tibor somogyi viseletek magán gyűjteményének fotózásra történő felajánlásával valósította meg az együttes. Somogy megyéből 32 női/ lány és 22 férfi/ fiú viseletet szedtünk össze a teljesség igénye nélkül. A fotózást több évtizedes gyűjtő munka előzte meg. A fotókból több fórumon is kiállítást szeretnénk szervezni. ( Táncháztalálkozó, Hagyományok Háza, gyermek és ifjúsági néptánc antológia, stb)

A zenei területen nyert forrásokat a koreográfiák zenekari hangfelvételére, az együttes megyei fesztiválon, valamint az év végi záró műsor élő zenei kíséretére fordítottuk.

Utazásra nyert forrásunkat a szabadkai Interetno fesztiválra való utazásra költöttük el.

Az Együttes eleget tudott tenni a bácskatopolyai Cirkalom Táncegyüttes meghívásának is a pályázati időszakban.

Szerbiában Zentagunarason, a Batyu táborban tanultak a Zselicesek szászcsávási táncokat 2022 nyarán.

kép

kép

Támogatóink:

kép

kép

kép