Batyu tábor 2022

2022.07.28.

Fesztiválok

ZSELIC TÁNCEGYÜTTES, ZSELICI DÖNÖGÉK BATYU TÁBOR 2022-07.17-23 ZENTAGUNARAS, SZERBIA

kép

2022 07.17-23-ig a Vajdaságban Zentagunarason a Batyu táborban vettünk részt a Zselic Táncegyüttessel és a Zselici Dönögékkel.

A 32 főből álló csapatunk egyik fele ( a Dönögék) pálpataki a másik fele (a Zselic Te) szászcsávási magyar és cigány táncokat tanultak ezen a héten napi 6 órában.

A sátor táborban a tánctanulást népzenei koncertek, ének tanulás, esti táncházak, kézműves foglalkozások, röplabda és méta meccsek színesítették.

A Fokos Zenekar koncertje különösen nagy élményt jelentett számunkra. A talp alá valót is Ők húzták estétől pirkadatig.

kép

Az utazást a Simonfai körjegyzőség, a zselicszentpáli és a zselickisfaludi Önkormányzat segítette azzal, hogy mikrobuszait kölcsön adta. Ennek köszönhetően a hét folyamán 3 alkalommal is át tudtunk utazni Zentára, ahol kijelölt , kiépített strandon tudtunk fürödni a Tiszában. A hét vége felé nap közbeni 40-44 Celsiusos melegben nagy enyhülést nyújtott a Tisza. Topolyára is átmentünk vásárolni, fagyizni….Zentán burekot is ettünk az esti séta alkalmával a helyi pékségben.

kép

A táborban a nagyobbak a Debreceni Hajdu Ifjúsági csoportjával, a kisebbek a helyi vajdasági gyerekekkel kötöttek talán életre szóló barátságokat.

kép

A heti munkát egy a tanult táncokból, zenékből összeállított gálaműsor zárta.

A több mint 300 résztvevő még egy batyu táboros pólót is kapott emlékbe.

Fáradtan, hatalmas élménnyel és szép emlékekkel tértünk haza.

kép