Országos Népzenei verseny - Szentes

2023.03.24-25.

IX. Országos Népzenei Verseny

kép

A Zselic Alapfokú művészeti Iskola egy 700 lelkes településen fogja össze a tanulni vágyókat és így is 19 (!) döntős kisgyerek mutatkozhatott meg a háromévente megrendezett Országos Népzenei Verseny döntőjén Szentesen.

Korcsoportonként és hangszerelési kategóriánként változó számú pályázó mutathatta meg tudásszintjét, így a zsűrinek sem volt könnyű dolga akár 2 vagy 12 produkció között igazságos döntést hozni.

A Cingető énekegyüttes (Pálfi Tiffani, Vincze Nelli, Sármány Gréta, Orosz Réka, Páli Piros) Magyarlapád karikázóiból énekelt a legnépesebb kategóriás részvétel mellett, és helyezés nélkül ugyan de döntősként mégis büszkén tért haza.

Korcsoportjában a Pengettyű citerazenekar (Bárány Anna, Szepesi Réka, Tilk Karina, Zsiga Olívia, Szabó Olivér, Fehér Koppány, Fehér Levente) 2. helyet ért el, a furulya-citera-ének kiscsapata Barkócák (Ambrus-Kontra Napsugár, Orosz Zsófia, Tóth Olivér Márk, Szabó Olivér Máté, Szabó Erik Benett, Pósa Döme Botond, ) néven 1. helyen végeztek.

Mindkét csapat a Zselicség gyönyörű muzsikájával képviselete iskoláját. Felkészítő tanáraik Karácsony Tamásné Bajzik Éva Judit, Nyitrai Marianna és Husi Gyula.

Hálásak vagyunk eleinknek a gazdag zenei örökségért, köszönjük az oktató kollégákkal való közös munkát, és a kedves szülők minden irányú támogató jelenlétét!

kép

Iskolánk vonós hangszeres gyerekeit is (Barbély Borbála- brácsa, Tóth Olivér- bőgő, Sármány Enikő- hegedű). Ők iskolánk színeiben, illetve a Pálóczi Horváth Ádám Református AMI karádi hegedűs növendékeivel( Kovács Anna, Orsós Sára, Szomolnoki Bese) közös produkcióval is bejutottak az Országos Döntőbe. Betegség, illetve iskolaváltás miatt azonban sajnos nem tudtak részt venni a döntőn. A Barkócák csoport egyik tagja (Patak Gergő- ének) szintén betegség miatt nem tudott részt venni a döntőn. Rájuk is büszkék lehetünk! Köszönjük nekik is, tanáraiknak (Csíkvár Gábor, György- Horváth László, John Lívia, Nyitrai Marianna, Karácsony Tamásné Bajzik Éva) is a közös felkészülést, iskolánknak és a szülőknek a támogató segítséget.

kép

(Nyitrai Marianna, Karácsony Tamásné Bajzik Éva Judit)