Beszámoló: Csoóri Pályázat 2020

2022.12.04.

Az Emberi Erőforrás Támogatás Kezelő és a Csoóri Sándor Alap támogatásával megvalósult programokról

CSSP-NEPTANC_MO- 2020-0111

kép

A 2020-2021- es évben tovább szerettük volna bővíteni repertoárunkat, valamint néhány régebbi koreográfiánkat szerettük volna felújítani. Az Együttesbe országosan elismert az adott tájegység táncaiban folklórjában jártas szakembereket szerettünk volna meghívni ezzel is növelve táncosaink táncos tudását, látásmódját. Az újonnan készített és felújított koreográfiákból minősítő programot szerettünk volna összeállítani és szerettünk volna minősülni is.

Ezen tervek a Covid járvány miatt nem, vagy csak részlegesen tudtak megvalósulni. A minősítő műsorunk éppen összeállt, amikor teljes zárlatot és gyülekezési tilalmat vezettek be.

Egy évig érdemi munkát nem illetve nehezen tudtunk végezni...Közben az együttes átalakult, így a minősítő műsorunk okafogyottá vált, illetve nem tudtuk megvalósítani...Azért sem, mivel azok is elmaradtak... Mindezek ellenére azért amikor lehetett... nyáron, vagy a tilalom feloldása után... dolgoztunk, illetve amikor lehetett egy egy fesztiválon, bemutatón a lezárások előtt részt tudtunk venni... Szekszárdon, Százhalombattán, Veszprémben, Budapesten...

A betervezett tánctanítások részben tudtak megvalósulni de nem abban az időben és ritmusban ahogy szerettük volna.

Elkészült egy imregi karikázó Furik Ritával,

Elővettük a berzence- vízvári táncanyagot és felújítottunk egy koreográfiát,

Szinten tartottuk a magyarpalatkai táncokat, melyet Busai Norbert és Busai Zsuzsa tanított nekünk korábban, de koreográfia sajnos nem készült belőle.

kép

Husvéth Csaba és Kisfalusi Renáta gömöri táncokat tanított az együttesnek. Több hétvégén is foglalkoztunk ezzel a táncanyaggal. Ebből viszont Koreográfia is készült melyet Zóka Éva és Horváth Tibor készített.

képA nyárádmagyarósi táncokat szinten tartottuk, melyet korábban Maródi Attilától tanultunk... Vele sikerült újra összehozni egy több napos kurzust, így az együttes újra megfelelö szintre került az új táncosok is bele tudtak kóstolni az anyagba.

A nyárádmagyarósi táncanyagból terveink szerint Maródi Attila készít majd koreográfiát.

2021 nyarán az Interetno Fesztiválra kaptunk meghívást Szerbiába, Szabadkára ahova 40 perces műsorral készültünk.

2021 októberében az országos táncháztalálkozó szekszárdi helyszínén vettünk részt a táncháztalálkozó programjában régiós szervezőként. Még a lezárások előtt...

2022 júniusában részt vettünk az 1. Csoóri Fesztivál Somogy – megyei rendezvényén.

kép

2022 júniusában a Cirkalom Táncegyüttes meghívásának tettünk eleget Bácskatopolyán egy Népművészeti fesztiválon.

2022- ben az Országos Táncháztalálkozón vettünk részt a Zselic Táncegyüttes gyermek és és ifjúsági részével az aprók bálján az Örökség gálaműsorában.

kép

A Covid járvány miatt a 2020-ra tervezett szakmai program nem, illetve részben tudott megvalósulni, így az elért eredmények is ennek tükrében születtek.

Elkészült Furik Ritával egy imregi leány karikázó, melyet sajnos még nem tudtunk bemutatni semmilyen fesztiválon sem, mivel a lány gárda átalakult...De a felújítás, átalakítás elkezdődött Furik Ritával.

kép

kép

Elkészült egy Gömöri koreográfia Zóka Éva és Horváth Tibor koreográfiája. ( A táncanyagot Husvéth Csaba és Kisfalusi Renáta tanították)

Ezzel a koreográfiával a megyei versenyen Nagyatádon arany minösítést szereztünk, valamint az országos Méta Fesztiválon a 3. helyezést érő pontszámot szereztünk.

Együttesünk kicsi faluból származik, így minden korosztály képviselteti magát a csapatban... Gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztály is.

2021tavaszán az együttes gyermek része Veszprémben vett részt a Tóth Ferenc koreográfia verseny előválogatóján, ahonnan tovább jutottak az országos döntőbe. Ott Örökség nívódíjas koregráfia címet nyertek.

kép

1. Székelyföldi táncok tanulása, koreográfia készítés: Maródi Attilával: A tánctanulás megvalósult, a koroegráfia még nem

2. Berzencei táncok tanulása, megvalósult, a koreográfia készítés még nem...( Zóka Éva, Horváth Tibor)

3. Magyarpalatkai táncok tanulása megvalósult, koreográfia készítés még nem. (Busai Norbert, Busai Zsuzsa)

4. Vajdaszentiványi táncok ismétlése, koreográfia felújítása ( Hajdú Flórián, Zóka Éva, Horváth Tibor)

5. Mezőföldi táncok ismétlése, koreográfia felújítása, nem valósult meg ( Majoros Róbert, Majorosné Szabó Veronika, Zóka Éva, Horváth Tibor)

6. Minősítő program összeállítása megvalósult, de a Covid járvány miatt okafogyottá vált, mivel az együttes átalakult és próbálni is alig tudott...minősítésen való részvétel nem valósult meg

2021 nyarán az Interetno Fesztiválra kaptunk meghívást Szerbiába, Szabadkára ahova 40 perces műsorral készültünk és részt is vettünk.

2021 októberében az országos táncháztalálkozó szekszárdi helyszínén vettünk részt a táncháztalálkozó programjában régiós szervezőként. Még a lezárások előtt...

kép

2022 júniusában a Cirkalom Táncegyüttes meghívásának tettünk eleget Bácskatopolyán egy Népművészeti fesztiválon.

2022- ben az Országos Táncháztalálkozón vettünk részt a Zselic Táncegyüttes gyermek és és ifjúsági részével az aprók bálján az Örökség gálaműsorában.

Támogatóink:

képkép

kép

A pályázat szakmai beszámolója és a pályázat megvalósítása során készült képek a következő honlapokon érhetők el:

http://zselickisfalud.hu

https://www.facebook.com/ZselicAMI/posts/pfbid02TsuJXYVU1DWPBfACnroxu4btWKcnhSaYErpqu7ygQs8H8eZhGrfMdi938srys33ol

https://zselicami.hu/hir/1hAZDLqHMwkWzqmXN01O9aGd68yvmX9hYUurmRC6QJAo