Marcali - Táncház Akadémia

2022.10.28.

Táncház Akadémia Marcali

kép

2022 10. 28-án pénteken az országos Táncház Egyesület meghívásának tettünk eleget.

A Táncház Akadémia programsorozatának Marcali állomásán vehettünk részt több csoportunkkal Marcaliban tanuló táncos gyerekekkel közösen.

A Zselic Művészeti Iskolát a Táncház Egyesület vezetőségének kérésére Zóka Éva és Horváth Tibor tanítványai a Dönöge, az Ebadták és a képképCsiperke csoportok képviselték.

Zóka Éva és Horváth Tibor berzencei és vízvári táncokat tanítottak tanítványaikkal együtt, valamint egy káprázatos viselet bemutatót is tartottak saját gyűjteményükből. (Zselicség, Csököly, Nemespártó, Karád viseleteiből.)

kép

A Programban a Guliba meseszínház társulat kecske keresős interaktív meséjében vehettünk részt, Nagy Gábor Szegedről pásztor hangszer bemutatót tartott, szatmári táncokat is tanulhattak a gyerekek. Közben kézműves foglalkozásokon is kipróbálhatták magukat. A program része volt még egy karikázó ének és tánc tanulás is Strack Orsolyával. A program végén lévő szabad táncházban moldvai, nyárádmagyarósi, zselici, szászcsávási, mezőségi, bukovinai táncokat is táncolhattak a gyerekek.

A talpalávalót a Zselic Művészti Iskola tanárai és egyben a Somogy Zenekar szolgáltatta.

Beszámolót készítette: Horváth Tibor