Örökség Gála Bp. Erkel Színház

2022.11.05.

„32 éves lettem én” Örökség jubileumi gálaműsor

2022 11. 05. Budapest

Zóka Éva, Horváth Tibor :Csingálók csoport

képAz Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület 2022.11.05-én tartotta a covid miatt elmaradt 30 éves születésnapját. „32 éves lettem én” címmel.

Eme jeles eseményt egy hatalmas gálaműsorral ünnepelte az országos szervezet. A műsor méltó helyét az 1800 férőhelyes Erkel Színházban találta meg Budapesten.

Sikentánc Szilveszter az Egyesület elnöke a rendezvény fő védnökének Novák Katalin Köztársasági elnök asszonyt kérte fel, aki meg is tisztelte műsorunkat jelenlétével.

Magyarország 7 régója és a határainkon túli magyarok is ( A Partiumból, Erdélyből Vajdaságból, Felvidékről, Kárpátaljáról) lelkesen készültek a rangos eseményre, melyből egy nagyon emelkedett hangulatú Kárpát-medencei giga gála kerekedett.

A Dél-dunántúli régió műsorában a Bararanya-megyei Pöndöly (Komlóról), a Tolna-megyei Bartina (Szekszárdról) és a Somogy-megyei Zselici Csingálók ( Szennáról) vettek részt.

A műsort egy héttel korábban egy közös próba előzte meg Szekszárdon.

Régiós elnökként fontos volt számomra, hogy műsorunkat az őszinte gyermeki lélek, az igényes tánc és ének a Pazar viselet mellet a virtuozitás, líraiság és a lendület is jellemezze.

Mindhárom csapat fantasztikus munkát végzett. Már a próbán érezni lehetett az egymásra hangolódást, egymás iránti nyitottságot, a gyerekek motiváltságát. Ennek eredményeképpen műsorunknak hatalmas együttes ereje lett, melyet a közönség szűnni nem akaró vastapsa is igazolt.

Régiós elnökként köszönöm Tóth Mihó Erika, Tóth Zoltán, Nyemcsokné Kárpáti Katalin, Nyemcsok Pál, Potbácz Beáta, Kirch Zoltán, Németh Csilla, Zóka Éva munkáját, Szalonna és bandája, valamint Horváth Zalán Levente fantasztikus zenei kíséretét!!!

Hatalmas köszönet a szülőknek a segítségért… szállításért, fonásért, öltöztetésért, vigyázásért! Külön köszönjük, hogy olyan sokan eljöttek megnézni! Egész Kárpát- medence ott volt, benne a Zseliciekkel!

Itt szeretném megköszönni a Simonfai Körjegyzőségnek, Zselicszentpál és Zselickisfalud Önkormányzatainak, hogy mikrobuszaikat most is kölcsön adták a gyermekek szállításához.

A 3 és fél órás fergeteges műsor Kodály Zoltán Esti dal című művével zárult, melyet a műsorban többször is szereplő Magyar rádió gyermekkórusával közösen énekeltek a finálé résztvevői a régiók és határainkon túliak képviselői valamit maga Magyarország Köztársasági elnökasszonya Novák Katalin is.